Uutiset

Tampereen pelastusaseman tulokaskurssi 2021

29.6.2021

Tampereen pelastusaseman tulokaskurssin sisältö ja aikataulu löytyvät alta. Sijainnit saat sähköpostiisi ilmoittauduttuasi.

Tulokasinfo + alkusammutusharjoitus torstaina 12.08.2021 klo 18-21. Tulokasinfossa kerrotaan tarkemmin mitä kaikkea harrastukseen liittyy, sekä pidetään alkusammutusharjoitus, joka on myös jo osa harjoittelijakoulutusta ja hyvää kansalaisosaamista.

Jos tulokasinfon jälkeen harrastus tuntuu edelleen kiinnostavalta, niin seuraava askel on uimataidon toteaminen. Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukaan uimataitoinen on henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Uimataitotesti + elvytysharjoitus järjestetään torstaina 19.08.2021 klo 18-20. Elvytysharjoitus on hyvää kertausta elvytystaitoisille ja hyvä tutustuminen asiaan niille, jotka eivät elvyttää vielä osaa.

Sunnuntaina 22.08.2021 klo 10-18 järjestämme toimintapäivän, jonka aikana pääsette tutustumaan toimintaan; mm. aluksiin ja pelastautumisharjoituksien merkeissä kuivapuvuissa uimiseen. Päivän aikana haastattelemme teidät. Läsnäolo tässä päivässä on ehdoton harrastuksen jatkamisen kannalta. Lisätietoja tästä päivästä kerrotaan infossa.

Varsinaiset harjoitukset aloitetaan torstaina 26.08.2021 klo 18-21. Harjoitukset ovat harjoittelijoille viikoittain torstaisin (talvella harvemmin) ja edellytämme myös niihin osallistumista, jotta valmistuminen kesällä 2022 kansimiehiksi on mahdollista. Yksittäisiä poissaoloja voi tietysti tulla, mutta lähtökohtaisesti kaikkiin harjoituksiin täytyisi voida tulla paikalle.

Harjoittelija on täysivaltainen miehistön jäsen. Ainut rajoite on, että häntä ei lasketa hälytysryhmän minimimiehitykseen. Harjoittelija voi täysin osallistua partioajoihin, pelastustehtäviin, koulutuksiin, yleisötilaisuuksiin ja oppia niissä lisää erilaisia taitoja ja tuntemaan muita miehistönjäseniä.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan tulokasinfoon lähettämällä sähköposti osoitteeseen tulokasvastaava.tampere@meripelastuspirkanmaa.fi

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group