Uutiset

Pirkanmaa pelastusasemien tulokaskurssit 2020

2.4.2020

Tampereen pelastusaseman tulokaskurssin sisältö ja aikataulu löytyvät alta. Katso Valkeakosken tiedot jutun lopusta.

Valtioneuvoston koronatilanteen vuoksi asettamien rajoitteiden ja Suomen meripelastusseuran antaman ohjeistuksen mukaan olemme päättäneet järjestää aiemmin ilmoitetusta aikataulusta poiketen Tampereen pelastusaseman tulokastilaisuudet vasta elokuussa 2020. Luvassa kolme toiminnan tutustumiseen liittyvää tilaisuutta, joista jokaisessa on kaikille hyödyllisiä kansalaistaitoja, mutta myös meripelastajaksi tähtäävää koulutusta. Läsnäolo kaikilla kolmella kerralla on tärkeää.

Tulokasinfo + alkusammutusharjoitus torstaina 13.08.2020 klo 18-21 Tampereen keskuspaloasemalla (Satakunnankatu 16), tavataan vanhan ja uuden rakennuksen välissä Palokunnankadun päässä. Tunnistat meidät sinisistä housuista ja punaisista paidoista/takeista. Tulokasinfossa kerrotaan tarkemmin mitä kaikkea harrastukseen liittyy, sekä pidetään alkusammutusharjoitus, joka on myös jo osa harjoittelijakoulutusta ja hyvää kansalaisosaamista.

Jos tulokasinfon jälkeen harrastus tuntuu edelleen kiinnostavalta, niin seuraava askel on uimataidon toteaminen. Pohjoismaisen uimataitomääritelmän mukaan uimataitoinen on henkilö, joka pudottuaan syvään veteen niin, että pää käy veden alla ja päästyään uudelleen pinnalle, ui yhtäjaksoisesti 200 metriä, josta 50 metriä selällään. Uimataitotesti + elvytysharjoitus järjestetään torstaina 20.08.2020 klo 18-20 Kalevan uintikeskuksella. Elvytysharjoitus on hyvää kertausta elvytystaitoisille ja hyvä tutustuminen asiaan niille, jotka eivät elvyttää vielä osaa.

Sunnuntaina 23.08.2020 klo 10-18 järjestämme Naistenlahdessa toimintapäivän, jonka aikana pääsette tutustumaan toimintaan; mm. aluksiin ja pelastautumisharjoituksien merkeissä kuivapuvuissa uimiseen. Päivän aikana haastattelemme teidät. Läsnäolo tässä päivässä on ehdoton harrastuksen jatkamisen kannalta.

Varsinaiset harjoitukset aloitetaan torstaina 27.08.2020 klo 18-21. Harjoitukset ovat viikoittain (talvella harvemmin) ja edellytämme myös niihin osallistumista, jotta valmistuminen kesällä 2021 kansimiehiksi on mahdollista. Yksittäisiä poissaoloja voi tietysti tulla, mutta lähtökohtaisesti kaikkiin harjoituksiin täytyisi voida tulla paikalle.

Harjoittelija on täysvaltainen miehistön jäsen. Ainut rajoite on, että häntä ei lasketa hälytysryhmän minimimiehitykseen. Mutta hän voi täysin osallistua partioajoihin, tehtäviin, koulutuksiin, yleisötilaisuuksiin ja oppia niissä lisää erilaisia taitoja ja tuntemaan muita miehistönjäseniä.

Kiinnostuitko? Ilmoittaudu mukaan tulokasinfoon lähettämällä sähköposti osoitteeseen tulokasvastaava.tampere@meripelastuspirkanmaa.fi

Valkeakoskella tarkkaa tulokaskurssin ajankohtaa ei ole vielä päätetty. Kaikki halukkaat voivat ilmoittautua koulutus.valkeakoski@messi.meripelastus.fi -osoitteessa.

Lue lisää miehistönjäseneksi ryhtymisestä

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group