Uutiset

Pirkanmaan järvillä ennätysmäärä hälytyksiä vapaaehtoisille

19.11.2018

Vuosi 2018 oli Suomen meripelastusseura Pirkanmaa ry:n vapaaehtoisille kaikkien aikojen kiireisin. Yhteensä meripelastusseuran vapaaehtoisilla oli 133 hälytystehtävää, jotka suoritettiin Näsijärvellä, Pyhäjärvellä, Mallasvedellä, Roineella ja Vanajavedellä. Aiempi ennätys oli vuodelta 2015, jolloin suoritettiin 121 tehtävää. Tehtävät suoritettiin noin 50 vapaaehtoisen voimin.

Tehtävät vapaaehtoisille välittää joko hätäkeskus tai Suomen meripelastusseuran Trossi-palvelunumero. Suomen meripelastusseura Pirkanmaa ry on vapaapalokuntien tapaan sopimussuhteessa Pirkanmaan pelastuslaitokseen, joka ohjaa toimintaa ja hälytyksiä.

 

  • "Kesä oli kiireinen, mutta joistain aiemmista kesistä poiketen, tehtävät tulivat melko tasaisesti." sanoo yhdistyksen puheenjohtaja Vesa Luoma

 

Tyypillisimpiä tehtäviä vesillä ovat erilaiset tekniset viat, kuten moottorin rikkoutuminen. Toinen tyypillinen tehtävä on inhimillinen, merimiestaidollinen virhe, kuten karilleajo tai polttoaineen loppuminen. Valitettavasti vuosittain autetaan myös vakavasti loukkaantuneita eikä menehtyneiden kohtaamiseltakaan vältytä. Vuonna 2018 autettiin 3 vakavasti loukkaantunutta henkilöä ja avustettiin yhteensä 104 venettä.

 

  • "Vapaaehtoinen miehistömme suoritti vuonna 2018 yli 600 työtuntia tehtävillä. Sen lisäksi toimintaan kuuluu säännöllinen harjoittelu, partiointi ja varallaolo. Kyllä siinä omaa vapaa-aikaa menee, mutta toimintamme on tärkeää ja tarpeellista." toteaa Vesa Luoma.

 

Suomen meripelastusseura Pirkanmaan veneet ovat poissa valmiudesta ja nostetaan lähipäivinä telakointiin. Ympärivuorokautinen valmius alkaa taas huhtikuun lopussa, jäätilanteesta riippuen.

Subscribe to Uutiset
Tekninen toteutus: W3 Group